jeudi 28 octobre 2010

Vins, alus un mate

Vins. Esot Argentina, baudam privilegiju dzert vinu, kas ir 3 treizes letaks ka Latvija. Argentina nav slavena ar augstas klases viniem, ka piemeram, Francija. Tacu vini razo labas kvalitates vinu lielos daudzumos un eksporte visa pasaule.
Alus. Ari alus nav ipasi dargs. Alus ir iepakots litra pudeles. Pat Heineken pielagojies vietejam tirgum, alu lej litra pudeles. Un vel, seit var nodod alus pudeles, un to noteikti ir verts darit (mes sakuma nezinajam), jo par to var sanemt labu naudu. Ne visur cena ir vienada, piemeram, Salta (Argentinas ziemelrietumos) var sanemt 2 peso (ap 30 santimiem), bet El Bolson 5 peso! Tas ir ap 70 santimiem, gandriz puse vertiba no alus. Tatad noperkam 1 litru alus, samaksajam 11 peso, no kuriem pec tam atgustam 5 peso. Tuksas alus pudeles uz ielas neatradisi.
Mate. Par argentiniesu dzersanas paradumiem runajot, japiemin mates dzersana. Mate ir zalu teja, kas nakusi no Paragvajas. Pec izskata un ari mazliet pec garsas ta atgadina zalu teju. Tas dzersanai viniem ir ipass rituals. Mate tiek ieberta ipasa traucina, kur pec tam uzlej karstu udeni un dzelzs pipi to suc ara, kad ir izsukts viss, uzlej atkal karstu udeni un suc talak. Argentiniesus mati dzeram, var redzet visur un loti dazadas situacijas. To dzer majas, darba, ofisos, veikala pardeveji, autobusa soferi pirms brauksanas un ielas utt. Argentiniesi mati nem lidzi ari celojumos un pargajienos, nesajot to lidzi specialas somas, kur var ielikt termosu ar karstu udeni, mati un tai traucinu.Un kad pauze ir klat, vini izvelkt ara mati un termosu uzlej karstu udeni un dzer to. Dazas pilsetas pat var manit specialus bunkurus ara pie veikala, kur 24 stundas diennakti var nopirkt karstu udeni. Es ari iegadajos vienu mates traucinu, sovakar ari mes ar Kristofu lausimies mates burvibai.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire